eDelivery România

Solutii de interconectare la nivel trans-european – implementarea unui AccessPoint eDelivery

In luna mai 2017, a fost demarat proiectul ”Solutii de interconectare la nivel trans-european – implementarea unui AccessPoint eDelivery”, avand ca parteneri Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, CERTSIGN SA, Indeco Soft SRL si ARIES –Asociatia Romana pentru Industria Electronica si de Software.

Proiectul urmareste integrarea României in reteaua de puncte de acces (Access Points) prin implementarea serviciilor generice si sprijinirea adoptarii DSI specifice pentru eDelivery pentru entitatile publice si private din Romania.

Scopul proiectului va fi atins prin implementarea punctelor de acces si Service Metadata Publishers (serviciilor) care interconecteaza platforma de baza europeana existenta (EU Core Service Platform) pentru a creste schimbul trans-frontalier de documente electronice intre mediul public si cel privat, precum si intre aceste entitati si cetateni sau mediul de afaceri.

Proiectul contribuie la implementarea unor servicii generice de interconectare si a unor standarde europene de interconectare, urmand ca sistemele ICT existente si viitoare sa ofere servicii standardizate de transfer de date sau documente, inter-sectoriale si inter-agentii.

Valoarea totala a proiectului finantata de INEA este de 371.010 euro.

Proiectul este cofinantat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei  (Connecting Europe Facility – CEF), apelul de finantare Telecom.

Pentru informatii detaliate despre Mecanismul pentru Interconectarea Europei, va invitam sa vizitati https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility